LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZI PESTE 190 LEI

Fiole Apielixir
Arii terapeutice

Roiniță

Roinița este o plantă erbacee perenă, originară din regiunea mediteraneeană, cunoscută pentru frunzele sale verzi și aromatice, care emană un miros plăcut de lămâie când sunt zdrobite. Proprietățile terapeutice ale roiniței sunt atât de apreciate, încât este cultivată în întreaga lume.;

Denumire științifica: Melissa officinalis.

Beneficii pentru sănătate

Efect calmant și relaxant: roinița are beneficii importante pentru sistemul nervos. Consumul de roiniță poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și insomniei.
Îmbunătățirea stării de spirit: aromele plăcute de lămâie emanate de roiniță au fost asociate cu inducerea bunei dispoziții, cu reducerea oboselii mentale și creșterea nivelului de energie.
Proprietăți antivirale și antibacteriene: roinița conține compuși cu proprietăți antivirale și antibacteriene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor virale și bacteriene, precum răceala și gripa.
Îmbunătățirea digestiei: roinița poate ajuta la stimularea digestiei și la reducerea disconfortului gastrointestinal, cum ar fi balonarea și indigestia.

Forme de prezentare și administrare

Ceaiul de roiniță este cea mai populară formă de prezentare a acestei plante. Mai poți găsi în comerț frunze uscate de roiniță, ulei esențial de roiniță, extract lichid de roiniță sau suplimente alimentare. Suplimentele alimentare cu roiniță se administrează după nevoi și indicațiile producătorului/medicului. Doza optimă este de 300-500 mg roiniță, de 2-3 ori pe zi. Suplimentele pot fi administrate dimineața și după-amiază, dacă sunt luate pentru gestionarea stresului sau cu 30-60 minute înainte de culcare, dacă se dorește o îmbunătățire a calității somnului. Ceaiul de roiniță poate fi consumat de 2-3 ori pe zi, iar uleiul esențial de roiniță poate fi folosit în aromaterapie.

Contraindicații

 Roinița are și contraindicații de care ar trebui să ții cont. Persoanele care sunt alergice la plantele din familia Lamiaceae, precum menta, busuiocul sau salvă, ar putea prezenta, de asemenea, reacții alergice la roiniță. Nu s-a putut stabili dacă roinița este pe deplin sigură în sarcină sau alăptare – este recomandat să discuți cu medicul înainte de consumul acestei plante. Roinița poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi sedativele sau medicamentele pentru tiroidă.span>

Surse de referință
https://www.healthline.com/health/lemon-balm-uses
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-437/lemon-balm

 

PRODUSE CE CONȚIN ROINIȚĂ

Newsletter - Bee
ABONEAZĂ-TE LA BEESLETTER

Ca să afli de la noi cele mai recente știri și promoții

Newsletter - Phone
CONTACT

Luni - Vineri: 09:00 până la 16:30

+40 (756) 118 289 contact@apicola.ro